Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Perempuan Tolong Jangan Hilang Kawan Lepas Kahwin, Pesanan Wanita Ini Untuk Semua Isteri

Ditulis oleh Sha Rossa, 6 Mac 2018
3 ulasan

Lumrah seorang wanita setelah berkahwin, kehidupan sebahagian besar akan tertumpu untuk menguruskan keluarga. Masa yang dulu dipenuhi dengan pelbagai aktiviti bersama rakan-rakan, kini berkurang kerana komitmen yang digalas sebagai seorang isteri mahupun ibu menuntut pengorbanan masa yang tinggi. Tiada apa yang salah di situ.

Namun, dalam sesetengah kes, ada yang bila kahwin terus hilang kawan. Perhubungan dengan kawan-kawan boleh dikatakan terputus. Usahkan keluar, bertanya khabar pon tidak. Kawan yang dahulunya rapat tempat berkongsi cerita, kini renggang seperti orang asing.

Perkongsian oleh Hanis Hafizah di laman sosial facebook ini ada betulnya. Setiap apa yang ditulis boleh dijadikan renungan buat para wanita yang bergelar isteri di luar sana. Pentingya mengekalkan hubungan rapat dengan kawan-kawan perempuan walaupun sudah berumah tangga kerana kita tidak tahu bila masa kita perlukan mereka di masa depan.

Jom kita ikuti perkongsian Hanis seperti di bawah ini. Semoga bermanfaat.

Aku merasakan betapa pentingnya untuk seorang perempuan itu untuk kekal berhubungan rapat dengan kawan-kawan perempuannya yang lain walaupun dia telah berkahwin.

Walaupun sesibuk mana pun, cuba luangkan masa untuk tanyakan khabar, takpun tukar gosip sesama member kau yg dulu. Bridesmaids kau yg dulu tu apa khabar entah semuanya? Haha.
Entah2 dah berbulan taktau khabar berita. Okelah berbulan. Kalau bertahun? It's never too late, babe. Kau gi tanya khabar dia sekarang.

Point aku, we don't know what will happen in the future. Kalau sesuatu jadi, perempuan sangat perlukan emotionally/spiritually support. Ini gunanya kalau kau maintain kekalkan hubungan friendship dengan kawan2 perempuan.


I have seen few people who had problem in marriages. Having girlfriends through those hard times really helped them lot. Seriously lot. At least in term of moral support.

Aku impress gila tengok ada a few women I have known, walaupun anak2 dah besar panjang, and they have their own family and life, but their friendship with their girlfriends is very close. It's like they go through thick and thin together. Kau susah aku tolong, aku susah kau pulak tolong. That kind of friendship.

Aku kurang sikit nak percaya dengan manusia macam ni. Sesetengah perempuan, dekat gambar-gambar fb/ig bff bukan main komen rindu. Bila reply tak berbalas. Hurmm.

Kawan, kalau kau betul rindu kawan kau, mohon jangan setakat berbasa-basi di alam maya tontonan awam. Mesej dia terus. Personal. Makanya kau akan terus berborak panjang. Dan mungkin akan membawa kepada perjumpaan di luar. Ini baru betul rindu.

Because I have this notion; social medias are full with fake people. Jadinya, jangan termasuk golongan fake. Small effort is all what we needed.

"Don’t ever lose touch with your girlfriends, sweetheart. The older you get, the more you’ll need them.” - Why women need their girlfriends; Huffpost.


It's okay if people change. Just find new people. Make new friends. People come and go.
Yang penting you have your own circle of reliable friends.

You are lucky if you already have one. Because you know who you can rely on to if you have a problem. Cherish them, please.

Take care, ladies.
Only women understand women.

Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 3 ulasan )
  1. Kalah melulu main di agen lain?
    mari coba disini Upd4te Bett1ng (7ACD8560)

    BalasPadam
  2. F4ns Bett1ng
    B0l4, C4sin0, s4bun9 4yam, T0gel dll.. dp50 wd50

    BalasPadam
  3. AJOQQ menyediakan permainan poker,domino, bandarq, bandarpoker, aduq, sakong dan capsa :)
    ayo segera bergabung bersama kami dan menangkan uang setiap harinya :)
    AJOQQ juga menyediakan bonus rollingan sebanyak 0.3% dan bonus referal sebanyak 20% :)

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "