Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Bengang Komputer Lembap Macam Siput? 9 Cara Jimat Kos Ini Bantu Anda Selesaikan Masalah Tanpa Perlu Hantar Kedai

Ditulis oleh farra vy, 2 Mac 2018

Mesti stress setiap kali nak buat kerja tapi komputer korang slow dan selalu hang.  Rasa macam nak campak je sebab kita rasa tak sabar dengan keadaan komputer yang perlahan tiba-tiba dan tersekat-sekat selepas digunakan beberapa kali.

Antara salah satu solusi yang selalu digunakan jika mengalami masalah ini adalah dengan cara reboot kembali atau format secara keseluruhan dengan harapan komputer korang boleh hidup seperti biasa.  Ada juga yang dah tak tahan sangat dan ambil jalan mudah dengan beli komputer atau laptop baru yang lebih canggih.

Tapi berbaloikah pelaburan itu sebelum mengambil beberapa langkah lain untuk menyelamatkan komputer lama? Mari baca perkongsian daripada @matthensem menerusi laman Twitter miliknya tentang beberapa kaedah untuk mengatasi masalah komputer yang perlahan atau mengalami troubleshoot.  Diharap dengan teknik yang dikongsi ini dapat menyelamatkan komputer korang sekali gus dapat juga jimatkan duit.





























Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "