Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

"Aku Tak Faham Kenapa Perempuan Sekarang Suka Sangat Dengan Suami Orang", Para Isteri Waspadalah Wanita Pemburu Suami Orang

Ditulis oleh farra vy, 6 Mac 2018
2 ulasan

Menurut pakar seks dan hubungan, Tracey Cox mengatakan bahawa sebanyak 90% wanita lebih tertarik kepada lelaki yang sudah berkeluarga.  Ini kerana, lelaki bekeluarga mempunyai daya kematangan yang luar biasa berbanding lelaki yang belum berkahwin sehingga memikat hati gadis-gadis perawan.

Kebanyakkan daripada mereka juga mempunyai status kewangan serta kerjaya lebih stabil dan memahami keperluan isteri serta keluarganya demi masa depan mereka bersama.  Mungkin ada diantara lelaki yang bekeluarga tak seromantik lelaki bujang, namun bicaranya saja sudah mampu membuatkan ramai wanita terpaut.

Apa pun alasannya, wanita si pengoda mahupun lelaki bekeluarga harus faham konsep rumah tangga dalam Islam yang pada asalnya dibina dengan niat memelihara satu sama lain sehingga ke akhir hayat.  Walau datang badai, gelora dan pihak ketiga seharusnya setiap pasangan perlu kuat dalam mempertahankan bahtera yang dibina.

Namun pun begitu, ada juga yang tersadung ketika perlayaran bahtera itu dan terjatuh dalam dakapan orang lain.  Para isteri berhati-hatilah kerana wanita pemburu suami ini tidak pernah segan menggoda dan suami pula hanya menadah ketika sudah lemah dibelai.  

Perkongsian daripada Khainis Tahir ini seakan merumus hakikat wanita sekarang yang suka mencuri kebahagian orang lain tanpa sedikit pun memikirkan hati dan perasaan isteri atau anak-anak lelaki terbabit.  Tidak terlalu menyalahkan wanita pemburu suami ini, ternyata suami atau lelaki juga perlu memainkan peranan dalam menjauhkan diri daripada terjerumus.  Baca perkongsian beliau dan hadam setiap baris kata semoga dijauhkan daripada keruntuhan rumah tangga akibat pihak ketiga.

Aku tak faham, kenapa perempuan sekarang suka sangat dengan suami orang?
Ok I get it, suami orang nampak lebih terurus, tak gopoh, pandai mengayat, pandai dress up, wangi.. financially stable dan sebagainya..

I was having this conversation with mum few days ago.. lepas dapat a weird text dari a married ex colleague.

"Tomorrow you will be onsite or in the office? I miss you. Wanna go lunch together?".

"I miss you"

Nampak macam harmless kan. Tapi kalau melayan?

Dear, sayang, beautiful, pretty.. panggilan yang tak patut digunakan at work place.



Tempat kerja, tempat cari rezeki.
Bukan tempat menggatal.
Its a professional setting.
And kalau kita nak orang take us seriously at work, kita kena set some boundaries.
No nonsense or hanky panky.
And if you choose untuk "tak kisah" or "anggap biasa je", then tu terserah masing2. Maybe you jenis open minded and tak kisah if your husband panggil colleagues dia sayang.

Kita amik hak orang, orang akan amik hak kita.
Why?
Sebab that man is not a keeper.
Senang je untuk tackle dia.
Why would you want to be with a man like that?

Kat office, boleh nampak banyak sangat scandals sebab orang office ni spend so much time together.
Almost 10 hours everyday.
Duduk sebelah-sebelah.
Lunch sama-sama.
Kena overtime sama-sama.
Kena hamput dengan boss sama-sama.
Semua buat sama-sama.
Lagi dangerous kalau ada yang terlebih peramah dalam team.



Masuk je office, mula la flirt.
"Waaaa.. today you look so pretty.. new lipstick?"
Mula2, flirtings biasa2 je.
Pastu, mula nak share problems.
"Im so stressed at home. My wife.. dot dot dot"
Lama2, "terrrrjatuh cinta"..
Padahal si perempuan ni tau, lelaki ni hak orang.
But dia peduli apa?
Kebahagiaan diri sendiri comes first.
Si minah kawin2 ni fikir, maybe ni "jodoh" yang Allah da tetapkan.
Lepas tu, mula la buat project..
Da hilang rasa takut and malu pada Allah yang tengah perhatikan, pada malaikat yang tengah busy catit segala maksiat..

Its so easy untuk benda ni jadi these days.
Da terlalu banyak stories kita dengar about scandals at workplace.

So macam mana nak elak benda ni dari terjadi?

I dont think we can avoid this.
Aku pernah fikir that maybe sebab pasangan gf bf ni tak takut Allah, sebab tu diorang cheat on their spouse.
Tapi lama2, aku tengok, yang "ada agama" pon dua kali lima dol.
So.. canne nak cakap?

Apa root cause dia?
Actually, aku personally think that masalah ni cuma ada satu root cause and that is, 2 manusia yang takde akhlak. Terlalu ikutkan nafsu sampai da tak boleh guna kepala otak. And then again, we are talking about people yang tak jaga batas as suami/isteri orang.



Si perempuan, bila da tau tu laki orang, tak yah nak giggle macam monyet sangat bila dia buat kelakar. Be professional. Hensem macam mana pon, tu laki orang. Tak payah try. Control. Ada perasaan malu sikit. Suka ke kalau orang giggle tak tentu pasal ngan laki kau nanti? Stop throwing yourselves at married men. Or any men at all. Jangan takut sangat tak kawin sampai nampak any lelaki lalu je, start mengenyam.

Si lelaki, sedar diri. Da kawin buat hal da kawin. Dari kau melayan perempuan kat luar, baik kau balik awal, tolong bini jaga anak sementara dia masak dinner ke apa. Kerja rumah banyak yang kau boleh tolong. Kalau kau lelaki yang baik, kau akan busy sangat lepas kawin. Tak yah nak over sangat puji2 perempuan lain. Apa yang dia ada, bini kau pon ada. Sama je.

Ittaqullah.
Fear Allah.

Si isteri, if this happens to you, buat istikharah and make a good decision. Life is too short untuk berendam air mata. Ni bukan era Kasim Selamat lagi. Sebab tu it is very important for us ladies untuk belajar berdikari. Earn your own money. Have some savings. So kalau dia buat hal, you have other alternatives and tak payah sakit hati nak kena ngadap muka "tak bersalah" dia hari2. Its not your fault that he cheated on you. And aku kenal few ladies yang keeps on forgiving their cheating husbands. Aku tak tau kenapa, they have their own reasons.



Terserah masing2. Siapa nak maafkan.. maafkan.
Siapa nak walk away.. please run.
Terlalu ramai ladies yang stay in the marriage sebab takut they will be alone lepas divorce. Macam mana dengan anak2? Biar aku menderita, janji suami boleh terus dengan perangai busuk dia, and anak2 tetap ada bapak. So apa perangai merepek suami dia buat, dia "sabar" je.

Takde istilah
"Isteri tak pandai melayan"
"Isteri asik membebel. Bingit"
"Isteri gitu.. isteri gini"

Semua orang ada flaws. So stop it with the blaming games.

Cheating is a choice.
Its not a mistake.
Takde ter.. ter..

وَلَا تَقْرَبُوا الزِّنَا ۖ إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِيلًا

Dan janganlah kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat (yang membawa kerosakan).

-Sura Al-Isra', Ayah 32

Nak berpolygamy, bukan ni caranya.
Ni da buat maksiat, da buat anak, nak step ikut sunnah pulak.

Innalillahi wainna ilayhi rojiun.

May Allah SWT protect us from zina, and jaga kita dari perangai suka amik hak orang.

Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 2 ulasan )
  1. Kalah melulu main di agen lain?
    mari coba disini Upd4te Bett1ng (7ACD8560)

    BalasPadam
  2. F4ns Bett1ng
    B0l4, C4sin0, s4bun9 4yam, T0gel dll.. dp50 wd50

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "