Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Sebak, Bayi 34 Hari Meninggal Dunia, Kalau Nafas Anak Berbunyi, Tolong Dapatkan Rawatan Pakar Segera

2 ulasan

Cahaya mata merupakan anugerah terindah untuk setiap pasangan suami isteri dan menjadi pelengkap kepada sebuah keluarga. Tambahan lagi, jika tempoh perkahwinan itu sudah lama, pasti kehadiran zuriat sesuatu yang dinantikan.

Namun, bayangkan anda di situasi ibu ini. Cahaya mata yang ditunggu lahir sihat seperti bayi lain, tetapi di usia 34 hari, anak syurga anda diambil tuhan. Tak pernah kelihatan sakit cuma nafasnya yang sedikit berbunyi itupun sudah dibawa mendapatkan rawatan. Doktor pon mengesahkan bayi anda sihat, tiada apa-apa yang pelik.

Namun tiba-tiba anak yang disayangi itu pergi secara tiba-tiba. Hati ibu mana yang tidak remuk, hati ayah mana yang tidak berkecai. Perit, pedih untuk diterima, namun itulah hakikat yang harus ditelan.

Perkongsian oleh Puteri Fazeera ini boleh dijadikan ikhtibar dan pengajaran buat semua. Sekiranya nafas bayi anda berbunyi, segeralah mendapatkan rawatan pakar untuk pemeriksaan yang lebih lanjut sebelum terlambat.

Jom kita ikuti perkongsian beliau seperti dia bawah. Semoga bermanfaat untuk semua ibu bapa.



Assalamualaikum ...Al fatihah buat wildan syurgaku . Ummi rindu sangat kat awak sayang. Ummi tahu awak lagi bahagia & tenang kat sana disamping malaikat yg menjaga . Syukur hari ni diberi sedikit kekuatan untuk meluahkan & berkongsi cerita.




Raid anak ummi yg kuat . Raid murah senyuman walaupun hakikatnya raid tgh sakit raid tak pernah tunjuk yg raid sakit,tak pernah sedikit pon demam dan lain2 . Pesanan untuk ibu bapa & bakal ibu bapa di luar sana kalau anak/baby nafas berbunyi mcm berkahak/berdengkur walaupun dh berkali pergi klinik untuk cek lebih baik refer pakar kanak2 dgn segera!

Raid mimpi indah & selalu tersenyum

Tak lama lepas kelahiran nafas raid berbunyi berkali kami pergi klinik untuk cek sebab risaukan pernafasannya. Tapi doktor tetap kate paru2 raid ok. Raid tak selsema, raid tak demam everything ok. Jawapan yg same bila pergi klinik lain..

Subuh hari jumaat 9/2/2018 jam 5.3O pagi raid nangis sebab nak dipegang & bwk jln2 sampai tertidur n diletak semula kat tilamnya, 3o minit saja terlelap ,bile trjaga pukul 6 tgok raid da longlai mengiring hidung berdarah + lendir, 1 badan pucat n x sedarkan diri.masa tu nadi memg da xde, smntre pjalanan kami tetap usaha berkali beri bantuan pnafasan kat mlut raid yg keluar lendir + darah dekat hidung.

Pergi emergency klinik ksihatan tutup,then pergi emergncy hospital waqaf. Doktor usaha sedaya upaya, mase tu hanya berdoa agar Allah beri keajaiban.doktor sahkan raid da xde,sampai2 bacaan jantung raid da flat. Bermaksud raid memg xde sebelum sampai situ, doktor xthu ape punca raid meninggal n doktor syak raid tersedak susu sebab lebihan susu kluar bersama darah+lendir then suruh buat police report.

Polis buat order posmoterm katenye skrg KKM wajibkn ke ats kanak bwh 5 thun.smpai di jabatan forensik HSI doktor tanya dari awal2 smpai akhir ape yg brlaku, doktor ckp boleh tarik order posmoterm kalau xnk,x sanggup dgn mnyakinkan pihak polis yg buat order posmoterm tu agr tarik balik. sbb kami x sanggup mmbygkn raid dibedah sana sini. Ape pon sebab kami redha n xkn tuntut ape2 dr mana2 pihak.

Kami terima klau btol ats kecuaian kami smpai raid tsedak susu n xkn mmaafkan diri sndri ! .pihak polis tetap berkata die xde kuasa even doktor kate hanya polis tu saja berkuasa n cara lain pergi mahkamah tpi prosedure yg agk mkn mse lme.ade hikmahknya byk sangat halangan mase nk tolak utk dibuat posmoterm.

Selepas siap posmoterm doktor sahkan raid terkena jangkitan kuman kat paru2.doktor kate klau tersedak susu takkan keluar DARAH ! Mase tu yg terlintas di fikiran kami hanya "nafas berbunyi ! " selama ni.

Selama ni doktor cek paru2 normal? ? Paru2 Ok? ? Raid sihat je? ? ...Ya Rabbi, kami redha ya Allah segalanya mungkin da tertulis raid pinjaman sementare buat kami.memang klau diberi peluang utk undur balik masa ummi n baba akan buat yg terbaik utk raid. Tpi raid kuat,raid tak tunjuk langsung yg raid sakit, raid selalu senyum seolah raid sihat walafiat !

Birthday ummi (7/1/2018) mase ni Raid usia 2 hari sambut birthday dgn ummi . Terima kasih semua. Terima kasih sponsor kek kami.

Baju ni baju pertama raid pakai & baju ni jugalah baju terakhir raid pakai..
Peringatan utk ibubapa diluar sana jgn ambil mudah kalau baby "nafas berbunyi" pergi refer PAKAR KANAK2 SEBELUM TERLAMBAT! Kami share disini agar ibubapa kat luar sana bole berhati hati n spye x rase keperitan kehilangan anak macam kami alami. Perit yg teramat!

Raid dapat hadiah tapi tak sempat buka & raid tak sempat nak guna

Lebih2 lagi penantian kami inginkan zuriat agak makan mse sdikit lame bile da merasa menimang cahaya mata sendiri seketika kami diberi ujian sebegini... PERIT YG TERAMAT SANGAT ! RAID ANAK UMMI BABA.TUNGGU UMMI BABA DISANA YE SAYANG..


ALFATIHAH anak syurgaku MUHAMMAD RAID FAWWAZ BIN MOHAMAD RAZIF...hadirnya raid seketika seolah olah mimpi yg sangat INDAH buat kami.segalanya kini tinggal kenangan....
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 2 ulasan )
  1. F4ns Bett1ng, s1tus Jud1 b0la 0nline terpercay4
    minimal dp/wd 50rb

    BalasPadam
  2. Ayo Dukung Team Anda Bersama Kami di www(dot)Upd4teBett1ng(dot)com
    depo/wd hanya 50rb saja

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli