Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Anak Sepahkan Rumah? Biarkan, Doktor Ini Kongsi Rahsia Besarkan Anak Anda Jadi Seorang Yang Genius

Ditulis oleh Eddy Hassan, 8 Jan 2018

Yang ada anak kecil,mesti tahukan perasaan macam mana bila tengok rumah yang bersepah dengan barang mainan. Tambah-tambah bila penat balik kerja, buka jer pintu terus nampak mainan anak-anak ada di segenap penjuru rumah. Tapi janganlah marah anak-anak, sebenarnya ada kebaikkan jika anak meluangkan masa bermain dengan mainan mereka. Cuma anda kena pastikan la jenis mainan yang bermanfaat untuk perkembangan minda anak-anak anda.

Pernah dengar istilah Spatial Ability? Kelebihan ini sebenarnya banyak membantu kemampuan anak-anak anda di alam pekerjaan nanti, dan yang paling best, kelebihan ini boleh dinina melalui permainan yang kita beli untuk anak-anak waktu mereka masih kecil. Permainan macam mana? Jom ikuti perkongsia Dr Taufiq Razif di bawah ini.

Anak Sepahkan Rumah?

Baca Info Ni Kalau Nak Anak Jadi Hebat Dalam SAINS, TEKNOLOGI, ENGINEERING DAN MATEMATIK.

Maryam Soolihah ni kalau dia diam je mesti tengah buat 2 benda ni. Samada dia tengah main alat mekap Ummi dia ataupun dia tengah main Lego.

Cuma bila dia main Lego ataupun Toys Blocks ni memang rumah saya ni jadi macam reban sikit lah. Bersepah habis! Tapi sebab saya tahu kebaikan main blocks ni semua, saya jadi sejuk la sikit sebab saya tahu benda ni akan sangat berguna untuk dia suatu hari nanti.

Sebab main Toys Blocks ni akan kuatkan SPATIAL ABILITY si Maryam Soolihah ni!

Dengan spatial ability ni la si Maryam Soolihah boleh melihat sesuatu tu dengan pandangan 3D

Dengan spatial ability yang bagus la seorang doktor boleh tahu kedudukan organ badan. Dengan spatial ability ni la seorang arkitek boleh design rumah yang canggih.

Dengan spatial ability yang diasah ni juga la si Maryam Soolihah boleh selesaikan masalah matematik yang rumit bila dah besar nanti!

Nampak simple kan main benda ni tapi sebenarnya efeknya sangat hebat bila dah besar nanti. Jom belikan anak kita Toys Blocks. Biarlah anak menyepah, asal otaknya diasah.


Taufiq Razif
Bekas Abi Yang Menyampah
Bila Anak Menyepah

Sumber : Dr Taufiq Razif
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 5 ulasan )
  1. Ayo pasang jagoanmu disini Upd4te Bett1ng
    Info lanjut 7ACD8560

    BalasPadam
  2. Ayo daftarkan diri Anda di F4ns Bett1ng
    pin bbm 5ee80afe

    BalasPadam
  3. ayo ditunggu apa lagi segera bergabung dengan kami di D/E/W/A/P/K
    menangkan uang jutaan rupiah, dengan minimal deposit 10.000 saja looo.
    ayo segera bergabung ya ditunggu lo ^_^

    BalasPadam
  4. AJOQQ menyediakan permainan poker,domino, bandarq, bandarpoker, aduq, sakong dan capsa :)
    ayo segera bergabung bersama kami dan menangkan uang setiap harinya :)
    AJOQQ juga menyediakan bonus rollingan sebanyak 0.3% dan bonus referal sebanyak 20% :)

    BalasPadam
  5. Permisi...numpang lewat,buat kamu yang lagi bosan dan ingin mengisi waktu luang dengan menambah penghasilan yuk gabung di di situs kami www.fanspoker.com
    kesempatan menang lebih besar yakin ngak nyesel deh ^^,di tunggu ya.
    || bbm : 55F97BD0 || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802 ||

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "