Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Cara Mudah Nak Buat ‘Topping’ Kek Keju Leleh, 5 Minit Dah Boleh Siap

2 ulasan

Kalau ada cara mudah nak buat kek, dah pasti ramai yang akan buat sendiri, lagi-lagi kalau kena buat ‘topping’ nya saja, bukan apa, kadang-kadang kita hanya nak makan sebahagian kek saja, sebab itu nak buat sendiri.

Dekat kedai, mesti ada sahaja jual kek, lagi-lagi kek keju yang popular dan ramai yang buat, tapi kalau dibuat sendiri, ia sedikit berbeza, boleh ikut citarasa kita sendiri.

Apa yang lagi mudah, keknya tak perlu dibuat, hanya beli yang dah siapa buat, macam Robizamunira MK kongsikan ini, yang mana dia hanya membuat ‘topping’ sahaja, iaitu ‘cream cheese’ yang meleleh.

Jomlah kita tengok macam mana nak buat, dah terliur ni.


Selamat malam, sebelum tido jom buat chesse kek 5 minit siap, esok boleh bawak pergi keja.

Resepi chesse kek 5 minit siap

Bahan-bahan

1. 200g cream chesse (kalau brand emborg ada jual ngam 200g)
2. 170g susu pekat manis (kalau suka manis, letak lebih sikit)
3. 50ml Whipping cream
4. Cheddar (untuk letak bahagian atas chesse cake)
5. Kek span pandan beli di NSK (RM5.60)


Cara-caranya

i. Campurkan cream chesse, susu pekat dan whipping cream. Gaul sehingga sebati, sampai xberketul. Pakai tangan je.

ii. Potong kek pandan letak dalam bekas siap-siap

iii. Tuang cream chesse yang dah siap ke atas kek pandan ikut banyak yang korang nak.

iv. Kemudian parut cheddar atas kek tersebut, , ,

v. siap simpan dalam peti semalam, esoknya boleh dimakan dengan bismilah

** selamat mencuba

- Siakap Keli
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 2 ulasan )
  1. b0la, c4sin0, CMDbet, tangkas, sabung 4yam, dll hanya di F4NS B3TT1N9, yukk buruan.. :)

    BalasPadam
  2. mari buruan yang jauh merapat, yang dekat silahkan daftar,mainkan dan menangkan hadiahnya, hanya di u*p*d*a*t*e*b*e*t*t*i*n*g

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli