Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Mana Yang Ada Masalah PC/Laptop Lembab, Boleh Guna Cara Ini Nak ‘Boost’ Semula Kelajuan

3 ulasan

Masalah yang sering dihadapi dengan computer riba mahu pun computer peribadi adalah dengan tahap kelajuan kedua-duanya. Benda macam ini, sedikit sebanyak boleh jadi salah satu sebab untuk buat diri jadi marah.

Bukan apa, kita kadang-kadang kerja nak kejar ‘deadline’, jadi mesti nak siapkan kerja dengan cepat, tapi bila dah jadi macam ni, mau tak naik darah.

Sebelum jadi makin serius, marah-marah orang lain pula, apa kata kita ‘usha’ dulu apa masalah ‘lapto’ dan PC kita, mana tahu boleh lajukan lagi kan.

Jom kita ikuti ‘thread’ yang dikongsikan di Twitter ini.

1. Muat turun aplikasi ini, dan ‘clean window’.


2. Kalau ada komponen yang tiba-tiba ‘corrupt’, jangan panik, buat macam ni.


3.Boleh juga ‘optimize space’ dengan ‘defrag'


4. Buat dua ‘drive’ yang berasingan


5. Kalau ‘download’ apa-apa, pastikan bukan ‘spam’


6. ‘Uninstall’ atau ‘remove’ mana-mana software yang tak guna


7. Jangan guna ‘laptop’ atas katil


8. Cari Window yang ‘legit’


9. Yang ada masalah ‘display’ boleh cuba gun acara ini.


Sumber: Twitter

- Siakap Keli

BACA: Beli Pakej 40Mbps, Tapi Hanya Dapat 10Mbps, Tips Bagaimana Menukar Speed Internet Ke Kelajuan Maksimum Iaitu 40Mbps
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 3 ulasan )
  1. mari coba keberuntungannya disini F*a*n*s*B*E*T*T*I*N*G
    Kontak bbm 5EE80AFE :D

    BalasPadam
  2. Anda inGin puNya kesempatan besar uNtuK menanG hingGa Ratusan juta Rupiah|Ay0

    seger4 d4ftar kan diri and4 di #ionQQ# invite pin bb#58ab14f5

    BalasPadam
  3. mari bermain bersama kami di ION QQ
    banyak hadiah dan bonus yang menanti anda.
    depo/wd minimal 15.000 tidak ada batasan maksimal wd,berapapun anda menang akan kami bayar,di sini tempat nya Player Vs Player ( 100% No Robot)
    pin BB 58ab14f5.

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli