Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

(GAMBAR) Dulu Terpaksa Jual 125Zz Kesayangan Untuk Belanja Kahwin, Isteri Nekad Belikan Sebiji RXZ Buat Kejutan Kepada Suami

No Comment

Apabila mahu mendirikan rumah tangga, majoritinya lelakilah antara insan yang perlu paling banyak berkorban kerana perlu mengumpul wang untuk menjayakan majlis perkahwinan.

Dalam fikiran sudah pasti fikirkan wang hantaran, baju pengantin, cincin tunang dan kahwin, dulang hantran, kenduri (jika bapak tak tawarkan diri sponser) dan pelbagai lagi.

Terbaca satu tulisan dari seorang rider bernama Murtadha MD Maskan, beliau berkongsikan satu urusan jual beli motosikal Yamaha RXZ miliknya dengan seorang wanita.

Mula-mula mungkin rasa sedikit janggal, perempuan beli RXZ? "rempitnya minah ni", tetapi rupa-rupanya ada satu kisah yang wat ramai rasa terharu, kisah apa tu? jom baca.

Sold..!!!

Fuhhh..dulu katanya masa nk kawen,si suami trpaksa korbankn motor 125z kesayangan untuk wt topap2 majlis kawen korang..Skrg dah kawen si isteri plak wt suprise gantikn 125z tu dngn sbji RXZ untuk si suami..Manis sungguh..Awww..Hahaha..

Apa-apapun steady la beb sebab bini ko sendiri tau yang deal dengan aku, bini ko sndiri yang datang tengok moto tu, bini ko sendiri yang test moto tu untuk ko..REALL..Hahaha..



Risau jugak katanya,takot suaminya marah..yela nampak macam membazirkan..? Rupenye bila dia tau MENANGIS oii,..nangis sebab terharu sangat dengan apa yang da ko bekorban untuk dia..Gembengnye lahaii laki ko tu ekk..hahah





Maaflah, awal-awal masa deal memang bukan bagi set kuning tu..Lebih kurang mintak halal ye Nurlinda Linda..Mudah-mudahan hubungan yg korang bina ni kekal bahagia hingga akhir hayat..Aminnn



SEE..?? "Korban 125z dapat RXZ, mungkin klau dy korbankan EK9 hari tu diganti dengan kapal selam" hahaha

Tq Henrizal Abu Talib sebab dah tolong dari A to Z..

- Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli