Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Gerak Tak Sampai 1km Dari RnR Suhu Kereta Tiba-Tiba Tinggi, Kisah Bagaimana Kereta Dirosakkan Ketika Berhenti Di RnR

2 ulasan

Pada masa ini ramai yang sudah mula pulang ke kampung halaman, untuk merayakan aidil fitri bersama keluarga. Dalam pada itu, sudah pasti jalan akan mula sesak, dan ada ketikanya kita berhenti rehat sama ada di stesen minyak, mahu pun hentian rehat dan rawat.

Bagi mereka yang berhenti rehat, sebolehnya cari tempat parker yang mempunyai ramai orang, agar tidak menjadi mangsa khianat orang lain yang cuba mengambil kesempatan.

Menerusi perkongsian dari saudara Wan Amirul Wan Ahmad ini, apa yang berlaku kepadanya tempoh hari sewaktu dalam perjalanan pulang ke kampung cukup membuatkan dirinya lebih berhati-hati selepas ini.

Mari kita ikuti perkongsian akan apa yang berlaku kepadanya, di mana Wan Amirul berharap perkara sebegitu tidak berlaku kepada yang lain.

Peringatan untuk semua yang balik kampung

SILA VIRAL KEPADA SEMUA

Kejadian berlaku pada pukul 11.00pm 20/06/2017

Tadi aku dengan family nak balik Taiping (balik raya) singgah RnR Sg Buloh (jejantas) makan kfc

Lepas makan nak gerak tak smpai 1km bergerak temperature keta naik mencanak

Aku berhenti tepi jalan tak smpai 5 minit ada orang sampai terus ketuk tingkap tanya

"kereta rosak ka?" (Konon niat nak tolong)

Aku malas nak layan sebab dah agak ni geng tow truck, aku cuma cakap "tarak rosak, mau tunggu kawan la"

Sebenarnya aku dah call plus untuk tow kereta aku .... jadi aku tolak offer orang ni


Lepas tow truck insurance bawa smpai workshop .... foreman check penutup tangki air radiator bahagian bawah ada orang bukak

Hati-hati geng, penutup bawah ni tak perlu nak buka bonet depan kereta.

Jadi kerja-kerja manusia tak berguna ni akan bawak kereta kita ke workshop dia untuk cas mahal-mahal sebab dia orang tau kita akan bayar sebab nak pakai raya

Benda ni baru berlaku tadi tapi nasib dah settle

Peringatan untuk semua kawan-kawan yang nak balik raya..... kalau singgah mana-mana rnr tolong sorang stay kat kereta atau lebih baik jangan berhenti

Amik rehat yang cukup di rumah lepas tu gerak slow-slow

Beli siap-siap air makanan atau sebagainya letak dalam kereta

Nak buang hajat atau sebagainya check sebelum gerak walaupun sorang ada di kereta

Kena sakit kepala

Target penjenayah ini adalah orang yang berkeluarga

Tolong viral kepada semua supaya berhati-hati.

- Siakap Keli

BACA: 11 'Checklist' Aspek Pemeriksaan Kereta Yang Wajib Dilakukan Sebelum Memulakan Perjalanan Balik Kampung
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 2 ulasan )
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Ayo daftarkan diri Anda di F4NS B3TT1N9 :)
    pin bbm 5-E-E--8-0-A-F-E

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli