Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

25 Cadangan Hadiah Yang Memang Sesuai Untuk Diberikan Kepada Lelaki Dan Majoriti Mereka Akan ''Happy'' Jika Terima Hadiah Ini


Ramai wanita diluar sana pasti buntu apabila mahu membelikan hadiah untuk teman lelaki atau suami tersayang, mana tidaknya lelaki ini mana boleh beli hadiah 'sweet-sweet' kepada mereka.

Kebanyakkam lelaki ini suka akan barang keperluan dan kena dengan hobi mereka, apa mereka suka? jom kita baca perkongsian Dr. Aen ini. Majoriti lelaki memang suka hadiah ini.

1. Wallet. Belikanlah untuk dia wallet baru. Depa ini banyak yang jenisnya selagi wallet tak hancur, selagi itulah dia pakai.

- Jenama wallet yang aku suka, Kauffman kat House of Leather. Ada yang RM100++.

2. Perfume. Bukan nak kata depa ni busuk, tapi depa ni kekadang tak sedar yang penting gak benda ni. Perempuan suka benda wangi kakaka.

- Setakat aku hidup, ada 2 perfume yang aku suka. Not too strong. BOSS (RED), Gucci Guilty (Eau De Toilette).

3. Tali pinggang. Ini pun sama kes macam wallet. Selagi tak putus dua, kepala tak tercabut, selagi tu dia pakai. Beli jenis yg dia pakai.

4. Stokin. Jangan hekeleh sangat. Kau pi tanya dia, stokin dia semua berpasang-pasangan tak? Kalau dah kahwin kau boleh jaga. Kalau tak?

5. Kemeja kosong. Kalau rasa laki agak buncit, jangan beli slim fit ala-ala kpop. Senak perut dia satgi. Beli regular fit.

6. Baju Melayu. Aku akan terpromote Gene Martino. Tapi tahukah anda, depa ada 100 pilihan warna dan kain yang sedap dipakai?

7. CD/DVD band kesukaannya. Lebih-lebih lagi limited edition punya. Fulamak! Kalau dia dapat, pasti dia rasa nak lambung-lambung awak tau!

8. Earphone. Yang bunyi bassnya superb. Kasihanlah dia, earphone original yang datang dengan phone itu dah nak putus dah atau putih dah jadi kuning.

9. External keyboard dan juga mouse. Pertama, design kena gempak. Kedua, hanya gamers yang memahami benda ini. External keyboard is bae okay!

10. Shaver. Yang paling lawa dalam kedai itu. Percayalah yang shaver sedia ada untuk cukur misai dia dah tumpul tetapi dia dok tonyoh² juga.

11. Boxer. Ini kalau awak jenis berani. Hahaha! Saya dah kahwin tak apa. Sebab? Ah, dah kahwin nanti awak check sendiri.

12. Pisau canggih. Awak tahu tak, tak semua lelaki nak masuk dapur. Tetapi kadang-kadang bila masuk dapur, demand pisau untuk dia guna seorang.

- Aku tak tau la jenis nak berangan duk dalam Hell's Kitchen ke apa. Tapi seems like it. So, hadiah tu boleh jadi warning supaya tak gatal

13. PS4. Kalau duit banyak, nak dia happy macam pergi bulan, PS4 la, apa lagi? Tapi jangan sedih kalau diketepikan, okay? LOL

14. GoPro. Anda akan menukar si dia yang tak suka selfie kepada lelaki yang suka berselfie. Bolehlah awak join sekali nanti. Nak acah-acah adventure pun boleh.

15. Buku/Novel/Manga. Sesuai untuk ulat buku. Ushar-usharlah dia suka baca apa.

16. Action figure/Collectible items. Diorang nak beli tetapi rasa macam tiada kepentingan. Jadi tugas andalah untuk mengembirakan dia. Well, kids kan.

17. Sapu tangan. Simple tetapi sangat dikira sebagai mengambil berat. Sejuk hati dia bila panas, dapat lap peluh guna sapu tangan yang awak bagi.

18. Lunch Box. Untuk bekal ke tempat kerja. Nak lagi power, masukkan lunch sekali. Jangan bagi Tupperware, ada risiko nak hilang. Hahaha!

19. Jam tangan. Hampir terlupa. Sesungguhnya lelaki amat suka jam tangan (tak semua). Walaupun boleh tengok jam kat phone, feeling tu lain

-Tips nak murah, cari kat Lazada. Laki aku tu, jam tu sebagai tanda dia dah kahwin. Dia mana suka pakai cincin

20. Backpack. Untuk kaki travel/sport. Kat Decathlon ada yang murah dan berkualiti. Siapa suka barang2 sport boleh pi Bandar Sri Damansara
Translate from Indonesian

21. Kasut formal kulit/sukan. Kalau dia pengumpul kasut sukan LE, rajin-rajin la ushar. Dia akan RT la biasanya. Hint la tu haha.

22. Jersey. Team bola sepak yang dia suka. Yang original. Dan yang penting paling latest. Mesti dia pakai taknak cabut haha.

23. Keyholder. Untuk lelaki berkerjaya yang kena keep banyak kunci. Amat sesuai untuk ayah ayah.

24. Tools box. Yang ada screwdriver etc. Kot kot kalau hang tak betul dia nak tolong ketatkan skru kat otak ke haha

25. Topi (optional). Sebabnya kan sedih tau topi dia tak pernah berbasuh. Kalau cicak sesat kat dalam, berbuih mulut dia.

- Siakapkeli.my

Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 3 ulasan )
  1. Mau main game yang bisa menghasilkan uang?
    mari daftar disini f*a*n*s*b*e*t*t*i*n*g :)

    BalasPadam
  2. mari segera bergabung bersama kami di agen updatebetting...
    silakan daftar , deposit , mainkan dan menangkan hadiahnya
    ditunggu yahhh kehadiran anda

    BalasPadam
  3. ingin mendapatkan uang banyak dengan cara cepat
    di [email protected]*p0ker || add pin bb 55F97BD0 :* :* ;)

    BalasPadam

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli