Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

(VIDEO) "Ini Masjidkan, Kau Tak Pakai Tudung Boleh Keluar Sekarang," Wanita Dakwa Dihalau Ketika Tumpang Berteduh Dari Hujan Di Masjid

2 ulasan

Sejak semalam menjadi viral di laman media sebuah video yang menunjukkan seorang lelaki yang didakwa telah menghalau seorang wanita yang memasuki kawasan masjid Hospital Kuala Lumpur.

Menurut wanita berkenaan bernama Lisza Laressa, dia telah dihalau olehs eorang lelaki kerana tidak memakai tudung, namun katanya memang salahnya tetapi tindakan lelaki berkenaan yang turut 'sound' ayah dan ibunya buat dia tersentak.

Jom kita baca perkongsian beliau.

Kejadian : Masjid Hospital Kuala Lumpur.

Memg salah akak, kawasan masjid, kena pakai tudung,.ni pon sbb nk tumpang berteduh sementara nak tggu ujan stop dan petir kilat reda,.sementara nk temankan mak mkn nasi,.yelahh dari pagi mak akak tak makan apa-apa,.sementara nak tggu time melawat adik accident kt wad,.

Tiba2, ada seorg hamba Allah, dtg trus sound,.” Ni masjid kan? Ni masjid kan? Ko tu xpakai tudung, tlg hormat masjid, so ko bleh kuar skang !”

Tapi memandangkan mak tengah makan, so ingt nak tunggu la mak abih mkn,.

Rupa-rupanya die datang lagi, trus sound kali ke2, ” kan aku dh kata kan? Ni masjid kan? Ko ni xhormat masjid ke?!

Ayah akak trus menyampuk, "lepas isteri sy mkn ni, kami semua akan kelaur, lagipon, ujan lebat & petir, sy nk berteduh kejap,.( dlm video tu, korang pon nmpk kan, mak akak pon xabih mkn pon lagi )




Tengoklah cara anak muda berbahasa dengan orang tua macammana Angkat2 tangan macamtu? 

Kalau nak marah akak, marahlah akak sorang, tapi dengan orang tua pon ko punye la tggi suara,,oo siap ckp, "aku polis bantuan sini !”

Oo cmni rupanye polis bantuan ye ? org2 sekeliling situ, leraikan & suruh kami semua beredar je dari situ,.org2 situ pon ckp blk kt die,.salah cara ko ni tegur org!

Kesian mak abah, ? org main herdik2 je,.alahaiii,.besar sgt ke salah akak? nasibla akak pk memg akak yg salah,so akak diamkan je ,.

Disebabkan ujan lebat, petir kilat, terima kasih atas ihsan org ramai bg payung utk mak abah tadi ?

Nak tegur berpada-pada, guna bahasa yang baik, masjid rumah Allah, Islam tak ajar umat dia tegur macamtu. - Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.


Blogger ( 2 ulasan )
  1. salah tu mmg la salah, xpakai tudung shj bukannya buat maksiat.. salah ttp salah cuma bole aja bertimbang rasa, ckp elok2 atau pun kau bagi kat akak tu kain tutup kepala sementara nak tunggu mak akak tu hbis mkn n hujan berhenti.. polis bantuan ni mmg xdi ajar adab masa nak tegur org ke?

    BalasPadam
  2. tahu pulak Allah tak ajar hambanya tegur macam tu.. tapi ko tau tak? Allah ajar / suruh hambanya tutup aurat?

    BalasPadam

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli