Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Tutorial Bagaimana Masukkan Gambar Anda Sendiri Untuk Hasilkan Gambar Profil Guna Aplikasi Fokus N Filters Yang Tengah Tular Ini


Nampaknya dalam dua tiga hari ini kita telah dilanda trend baru iaitu menulis nama dalam bentuk yang kreatif menggunakan aplikasi telefon bimbityang menjadi kegilaan ramai netizen.

Boleh dilihat di laman media sosial terutamanya Facebook ketika ini rata-rata gambar profil telah ditukar dengan gambar-gambar edit berkenaan yang diedit menggunakan aplikasi Fokus N Filters dan PicsArt.

Ramai tertanya-tanya bagaimana hendak hasilkan gambar-gambar berkenaan? kepada mereka yang belum tahu jom ikut langkah-langkah dibawah seperti yang telah dikongsikan oleh saudara Muhammad Amir Iddin di laman Facebooknya.



Jom ikut langkah-langkah ini.

1. Install Aplikasi PicsArt dan Focus N Filter terlebih dahulu ya



2. Dah selesai install app masuk kat picsart dan pilih pic anda yang cun meletop tu dan cari tools MAGIC

(tips saya nak nampk pic tu lawa.. saya sarankan anda makeup la sikit dan tambah barang2 mcm princess gitu sikit... sebab smua ni akan ada effect nnti setelah anda selesai edit nnti)



3. Step ni anda kena bersabar banyak sebab kena tunggu dia pnya loading... step ni mmg menguji kesabaran kita... sabar k... jangan baling henset plak nnti



4. Tadaaaaaaa..dah siap... pic real ke kartun... senangkan



5. Save



 6. Dah selesai save...keluaq dan discard



7. Dah selesai keluaq dan discard tadi hasilnya lebih kurang macam ni.... background ni saya dah save dekat apps filter n focus siap siap dah....


8. Step ni anda pilih add photo... untuk nak tempek photo yang kita dah siapkan tadi...




9. Step ni just nak adjust gmbar kita bagi nampk elok n kemas gituuuuu..... tekan tools eraser je nak adjust n padam kat area tepi tu



10. Dah setle adjust sila save.


11. Bila dah save boleh tambah nama anda di aplikasi Fokus N Filters pula, senang je kan? selamat mencuba


- Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.


Blogger ( 0 ulasan )

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli