Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Dakwaan Seorang Ibu Hampir Kehilangan Anak Gara-Gara Beri Makanan(Cereal) Kepada Bayinya Baru Berumur 3 Bulan Jadi Viral


Sejak beberapa hari lalu berlegar di laman sosial beberapa keping gambar yang dimuatnaik oleh seorang wanita bernama Shahrinie Othman di mana beliau memberi amaran kepada ibu bapa diluar sana jangan memberi anak bawah umur enam bulan makan makanan lain selain susu.

Beliau memuatnaik beberapa keping gambar yang di ambil daripada sebuah group penjagaan bayi di mana di dalam gambar berkenaan tertulis satu pesanan daripada seorang ibu yang mendakwa hampir kehilangan anaknya kerana diberi sejenis makanan bijirin kepada anaknya yang baru berumur 3 bulan.

Ini adalah tulisan beliau

Dalam buku anak dah TERTERA 6bulan ke bwh susu shj. semoga kisah adik ni jadi pengajaran buat kita semua ibubapa. jangan bagi sebarang makanan/minuman lain selain susu pd bayi bwh 6bln. kes ni start bg mkn mse 3bln , sakit time 6bln. effect die jangka masa panjang ye bukan on the spot. tlg beringat!

"saya bagi cereal(nestum beras) ... bby umur 3 bulan ... campo sikit susu dgn nestum bg ank knyg dan lama tdo .. kakak n abg dia ok je .. sbb tu sye bg dia mkn juga .. usus dia xdpt terima ... sbb tu jd cm ni" - ibu

Anak tido bukan sbb kenyang ye, sebab usus dan buahpinggang die bkerja keras utk proses hadam makanan tu. sedangkan susu tepung pn ade yg xsesuai apetah lagi makanan.

Sharing is caring. sy dah mntk kebenaran mak adik ni untuk share to public dan TOLONG JANGAN KOMEN ANDA BUAT KAT ANAK ANDA SIHAT SAMPAI SKRG ye. spread awareness.
BETTER BE SAFE THAN SORRY. ANAK BUKAN BAHAN UJIKAJI.

Ini adalah apa yang tertulis dalam gambar berkenaan bersama beberapa keping gambar

Nur fathia maisarah ...
mummy semua klo sayang anak jangan sesekali bagi anak mkn bwh 6 bulan ... klo xnk perut bby mcm bby sye ... xsedih ke tengk bby normal lahir ...tiba2 .. mcm xnormal luka sana sini ...sye nyesal dh ... tp nyesal kemudian xde guna dh ..bnda dh jadi ...nasib Allah msih pnjangkn umur bb ly sye n bg peluang sy jge dia ... sbb bg mkn bwh 6 bulan ... sy hmpir khilangan bby sye ... sy menyebabkn dia menderita ... ingt mummy2 ... kita xtau bila n dgn sape Allah turun kn ujian ... 
moga dpt jdi pengajaran utk mummy2 semua ... 
moga dpt jd ibu yg baik utk ank2 ...


Bagaimanapun kami tidak dapat mengesahkan tentang perkara ini, mungkin ada faktor atau penyebab lain terjadinya perkara ini, apapun ibu bapa diluar sana boleh mendapatkan dahulu nasihat atau pandangan daripada pakar permakanan atau doktor. - Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli