Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Tampil Berbeza Di Gegar Vaganva, Zulin Aziz Kongsi Rahsia Hilang 10 Kg Tanpa Ambil Ubat Kurus


Nampaknya nama Zulin aziz atau nama sebenarnya Farah Azleenda Abd Aziz begitu menjadi sebutan selepas beliau tampil berbeza dalam Gegar Vaganza beberapa hari lalu.

Mana tidaknya, dalam penampilan di Konsert Gegar Vaganva itu, beliau telah tampil dengan bentuk badan yang baru dan tidak berisi.

Jadi, ternyata usaha beliau sejak sebelun setengah yang lalu membawa hasil yang menakjubkan. Jadi inilah rahsia Zulin untuk tampil berbeza dari sebelum ini.

Sebelum ini dipetik laporan Berita Harian, Zulin menyatakan beliau mula mengambil inisiatif mengamalkan kehidupan sihat selepas pernah terkilan gara-gara sukar menggayakan baju yang disukai atau pakaian yang ditaja.

"Dulu berat saya pernah juga susut sehingga 60 kilogram (kg) kerana mengambil ubat kurus. Tetapi, sedikit demi sedikit berat badan saya semakin naik semula sehingga mencecah 75 kg.

"Lebih mengecewakan, saya sudah rasa seperti tiada baju yang boleh dipakai. Apabila ada pihak yang ingin menaja pakaian, ia tidak muat. Jadi saya perlu mengambil inisiatif sendiri iaitu dengan menguruskan badan.

"Alhamdulillah, saya sudah melihat kesannya apabila tubuh saya semakin ringan. Kalau nak diikutkan, inilah kali pertama saya bersungguh-sungguh mahu bersukan kerana sebelum ini bersenam bukan pun minat saya," ujarnya.

Zulin berkata, beliau juga ingin tampil langsing kerana sering dianggap lebih tua berbanding usianya yang sebenar.

"Bayangkan, orang yang lebih berusia memanggil saya kakak. Itu maksudnya saya tampak lebih matang daripada usia sebenar. Saya tidak salahkan mereka. Jadi, jalan yang terbaik adalah dengan bersenam dan menjaga pemakanan dengan baik," katanya. - Siakapkeli.my

Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli