Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

'Tak Sangka Bakal Suami Sanggup Bertindak Agresif & Tikam Abang' - Adik Mangsa

Ditulis oleh Roti Tisu, 16 Okt 2016KUALA TERENGGANU, 16 Okt - Adik kepada lelaki yang maut ditikam oleh bakal adik iparnya berkata dia tidak menyangka sama sekali perwatakan lembut bakal suaminya (suspek) boleh berubah dan sanggup bertindak agresif dan menikam abangnya.

"Saya tidak sangka bakal suami saya yang selama ini berperwatakan lembut sanggup bertindak agresif dan menikam abang saya," kata wanita tersebut yang berusia 27 tahun.

Abangnya, seorang kakitangan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) maut dibunuh di Majlis Agama Islam dan Adat Istiada Terengganu (Maidam) dalam kejadian pagi tadi.

Menceritakan kejadian, wanita itu berkata dia bersama enam anggota keluarganya termasuk abangnya bertolak dari Kelantan kira-kira jam 10 pagi semalam dan tiba di Pejabat Maidam pada jam 10.30 pagi tadi bagi mengesahkan status bakal suaminya itu.

Dia kemudian terkejut apabila diberitahu pihak Pejabat Agama Islam Daerah Kuala Terengganu bahawa suspek, 29, pernah berkahwin sedangkan dia sebelum ini mempertahankan bahawa dia masih bujang.

"Selepas dimaklumkan dia telah berkahwin, saya terus berkata, cukup setakat ini sahaja, kerana saya telah berjanji dengan keluarga saya untuk tidak bersamanya jika dia suami orang. Dia dengan tenang menerimanya (keputusan).

"Sejurus itu abang saya mengajak dia pergi minum. Namun tiba-tiba kami terkejut, bila diberitahu abang saya telah ditikam," katanya kepada pemberita di Bilik Mayat Hospital Sultanah Nur Zahirah.

Tambahnya lagi, dia mula mengenali lelaki tersebut enam tahun lalu menerusi telefon, namun hubungan mereka terputus seketika ekoran kekangan kerja dan kembali berhubung rapat dua tahun lepas.

Beliau berkata, hasrat untuk melangsungkan perkahwinan dengan lelaki berkenaan dibuat tahun ini selepas beberapa kali lelaki itu menangguh perkara tersebut apabila diajak berkahwin sejak tahun lepas.

"Abang saya sebelum ini ada memaklumkan bahawa bakal suami itu telah berkahwin, namun saya enggan mempercayainya lantas saya membuat keputusan untuk menyemak statusnya," katanya.

Anak keenam daripada sembilan adik beradik ini berkata, bakal suaminya itu adalah seorang yang berperwatakan lembut dan sentiasa prihatin, namun tidak menyangka dia bersikap seperti itu.

"Saya harap dia ditangkap segera sebab jika dia boleh lakukan perkara itu pada abang saya, mungkin juga dia boleh lakukan benda yang sama pada saya dan ahli keluarga saya yang lain.  
"Sebelum ini abang saya selalu menasihatinya dan meminta saya agar membuat keputusan yang tepat. Abang juga seorang yang sangat bertanggungjawab. Saya sangat terkilan disebabkan saya, abang saya yang menjadi mangsa," katanya.

Dalam kejadian jam 11.30 pagi itu, mangsa ditikam sebanyak enam kali dengan pisau.

Suspek kemudian melarikan diri bersama seorang rakannya dengan kereta.

Sumber: Sinar Online
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "