Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Menikmati Keindahan 3 Pulau Gili, Pasangan Ini Kongsikan Itinerary 4 Hari 3 Malam Di Lombok

No Comment

Lombok merupakan sebuah pulau di kepulauan Sunda Kecil atau Nusa Tenggara yang dipisahkan oleh Selat Lombok dari Bali di sebelah barat dan Selat Alas di sebelah timur dari Sumbawa. Lombok juga merupakan salah satu tempat pelancongan yang digemari oleh pelancong, tidak kira dari Indonesia, atau negara luar.

Lombok turut memiliki 3 pulau kecil, iaitu Gili Trawangan, Gili Air, dan juga Gili Meno, ke semua pulau kecil ini boleh dilawati jika pergi bercuti di Lombok. Dan ya, buaian popular (buaian ombak sunset), terdapat di salah satu pulau kecil tersebut, iaitu di Gili Trawangan.

Admin ingin kongsikan, perjalanan pasangan ini, dalam menikmati keindahan Lombok, dan melakukan aktiviti sepanjang 4 hari 3 malam di Lombok. Jom kita tengok, apa yang menarik di sana, perkongsian dari saudari Aida Amira Nasri


Itinerary 4D3N ktrg di lombok (25/9/2016-28/09/2016) 

#NAvacayLOMBOK #AAhoneymoon4years 

IDR 1M= RM316


1st Day

-flight ticket (meal & seat) return KUL-LOP-KUL (RM486)
-supir ambik di airport lombok (Highly Recommended Abiati Lombok &Hafizlombok mmg terbaik!)
IDR 2,350.000/ 2 org

*supir, kereta & petrol
*parking fee
*speedboat ke Gili Trawangan (Return)
*snorkeling 3 Gili + equipment
*Local quide waterfall (Tiu Kelep)
*Mineral Water
*Wifi (Car)

-meresek hill
-kuta beach
-sasak village
-lunch ayam taliwang IDR120,000
-pusat ole2 gandrung (sbb waktu singkat risau xsempat singgah)
-check in Hotel Puri Senggigi (RM87/nite)
-dinner IDR320,000
-singgah mart beli air mineral, shampoo, , soket & jajan buat kudap2 dlm hotel IDR45,000



2nd Day

-Breakfast hotel (hmm xde yg mnyelerekan) sebaik masa kt KLIA2 smlm ade beli roti mkn tu la buat alas perut
-Villa Hantu
-Singgah ditepi2 jalan untuk bergambar (View cntik2, Pantai Senggigi)
-Senaru Tiu Kelep
-Lunch di rumah Pak Pardi (xingt berapa kene)
-Pantai Tebing
-Jetty! Speedboat ke Gili Trawangan
-Check in Madison Gili (RM527/ 2nite)
-lepak2 mandi,
-malam keluar jalan2, makan malam di pasar seni

(harga2 makanan)
*ayam penyet IDR25,000
*pancake IDR25,000
*fresh juice IDR15,000
*jagung bakar IDR10,000
*Gili Gelato IDR25,000

-singgah mart beli air mineral & jajan buat kudap2 dlm hotel
-balik hotel


3rd Day

-breakfast di hotel (Alhamdulillah sedap!)
-snorkeling 3 Gili 10am-2.30pm
- lunch di Gili Air IDR180,000
-sewa speda IDR160,000 (2 speda)
-buaian ombak sunset
-balik mandi2
-dinner IDR120,000
-pusing2 gili
-balik hotel



4th Day

-breakfast di hotel
-check out
-speedboat keluar dr Gili
-pusat ole2 gandrung (topup mana xckup)
-pusat ole2 jual kerepek (xingt nama)
-selong belanak
-lunch IDR100,000
-surf lesson IDR250,000
-mawun beach
-supir hantar airport
-sunset dlm pukul 5.40pm
-lombak xde beza waktu dgn malaysia tp waktu solat awal sejam, 6.30pm dah magrib 7.30 dah isyak

*xtahu nak tulis ape lagi, mata pon dah ngantok hehehehehe...share takat ni je la 
*bnyak lagi tmpt yg xsempat dilawati (menurut supir) kalau nak pg semua mahu kene dok sini sebulan hahaha, tapi 4D3N ni cukup best and penuh dgn xtvt! Holidays yg best walaupon penat, sakit punggong tp berharga hehehehe - Siakap Keli

Yeay Dah sampai nampak tak 3 GIli excited





Anak dara tak pandai tenun tak boleh kahwin kata nya hehehehehehe cantik hasil tenunan dorg ni and mahal2 tauuu sbb homemade and makan masa nak buat

Dinner! Lobster weiii murah gile! mmg best hehehe 2 ekor besar RM78

Macam pro la hhehehe pic before tergolek hehehehehe

Mamat baju tu yg bawak ktrg pusing #sasakvillage ni dan bg penerangan


Nah! Indah sungguh perasaan tu..Indah Ciptaan Allah s.w.t

Sampai sudah! Hai Gili Trawangan.. kami 2 malam disini..

Tempat keramat heehehhe buaian hantu! xsah kalau masuk gili tak tgkp pic kt sini

Villa Hantu (owner omputih, wife org lombok) meninggal waktu dalam pembinaan villa ni and terbiar wife xde duit nak sambung buat, kalau siap ni seriesss cantik gile besar kot 4 tingkat xsilap oleh itu jadi la nama die V



BACA: Ikuti Pengembaraan Dua Sahabat Ini Menjelajah Jongjakarta Dengan Meneroka Tempat Bersejarah Dan Melakukan Aktiviti Menarik
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.


Blogger ( 0 ulasan )

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli