Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Dengan Hanya RM1255, Gadis Ini Boleh Mengembara ke Lombok, Bali dan Flores Dalam 8 Hari

No Comment

Tidak dapat disangkal lagi, Indonesia merupakan salah sebuah negara yang menjadi pilihan tempat yang perlu dilawati. Mempunyai banyak kawasan yang cantik dan mempersonakan, sudah pasti ramai yang tidak ingin lepaskan peluang untuk berkunjung ke Indonesia.

Ianya kaya dengan pantai yang membiru dengan pasir putih yang indah, kawasan bukit-bukau yang berdiri utuh dengan pemandangan yang mengasyikkan, serta kepulauan-kepulauan yang dikelilingi lautan biru.

Antara tempat yang wajib dilawati dan perlu dimasukkkan ke dalam 'travel checklist' anda adalah Lombok, Bali dan Flores. Tempat-tempat ini mempunyai keindahan alam yang menakjubkan, di mana, anda boleh berselfie, dan menikmati pemandangan yang indah.

Admin ingin kongsikan, pengalaman dan keseronokan yang telah dilalui oleh Nurul Syafeenaz Rose Razman bersama rakan-rakannya dalam pengembaraan melawati Lombok-Bali-Flores dalam masa lapan hari. Jom, kita membaca.

Bukit Cinta. Sampai Labuan Bajo, terus pergi kejar sunset kat Bukit Cinta

8days Road To NTT Lombok-Bali-Flores by SyafeenazRose🇲🇨
Hi! Ni i share itinerary trip 8 hari ke Lombok- Bali- Flores. i bawa 4juta rupiah untuk aktiviti,penginapan and makan sepanjang 8 hari. flight i dah settle awal awal guna ringgit sebelum trip. So senang cite i hidup dengan 4juta Rupiah untuk 8 hari trip ni,hahahahha..
*P/S : Refer gambar for more details

Details Flight :-
✈️ Kul- Lombok - Kul Airasia Rm89
✈️ Bali - Labuan Bajo - Bali Nam Air &Wings Air Rm500
✈️ Bali - Lombok Lion Air Rm70



Pelabuan Lembar(Lombok), beli tiket untuk ke padang bai(bali),harga tiket 40,000rup

1. 27 July 2016
⁃ flight kul-lombok. flight sampai lombok malam.
⁃ sampai airport terus supir amek untuk dinner then terus gerak ke Pelabuan Lembar. perjalanan dalam 30 minute dari airport Lombok
⁃ Sampai Pelabuan Lembar terus beli tiket ferry untuk ke Padang Bai( Bali).perjalanan dalam 4-5jam
⁃ sampai Padang Bai(Bali),supir amek terus ke hotel
⁃ checkin Kira House, Kuta

Budget
*Supir Lombok 75,000RUP (300,000/4pax)
*tiket ferri ke Padang Bai 40,000RUP/pax
*Hotel Bali 215,000RUP/room/night

Pulau Kanawa

Taka Makassar
2. 28 July 2016
⁃ naik flight Bali ke Labuan Bajo(Flores)
⁃ smpai labuan bajo check in Hotel
⁃ Sunset kat Bukit Cinta

Budget
*tiket flight bali-labuan bajo-bali rm500
*checkin hotel labuan bajo 150,000RUP/room
*Supir untuk ke sunset Bukit Cinta 100,000RUP/car

Jetty Labuan Bajo.Dah start sailing trip,guna pakej Langkahjauh. segala makan, entry, segala benda sume termasuk dalam pakej

Layan sunset kat deck kapal
3. 29 July 2016
-start sailing 3h2m with Langkahjauh
• IG : Langkahjauh

Budget
*pakej sailing 3h2m : 2,150,000RUP/pax

Layan ribuan bintang kat deck.dalam gambar tak nampak ribuan bintang tapi serius banyak gila gila bintang.tangkap guna gopro jee ni laa hasilnya.okayla dari takde
4. 30 July 2016
-sailing lagi

5. 31 July 2016
-abes sailing terus check in hotel(still under package)
-bbq (still under package)

Tegalalang Terrace Paddy, Bali.kami naik flight ke bali.sampai jee bali terus ke area Ubud dan pergi ke Tegalalang Terrace Paddy
6. 1 Aug 2016
⁃ naik flight pagi Labuan Bajo ke Bali
⁃ Supir amek kat airport Bali then round area Ubud
⁃ pergi Tegalalang Terrace Paddy
⁃ magrib tengok Kecak Dance kat The Sahadewa
⁃ checkin area ubud (Dewa Hostel)

Budget
*Supir Bali pickup airport+ tour 350,000RUP/car
*entrance Kecak Dance 100,000RUP/pax
*checkin Dewa Hostel 110,000RUP/bed

7. 2 Aug 2016
⁃ pagi pergi Monkey Forest
⁃ Lepas pergi Monkey Forest terus ke Pasar Ubud
⁃ pkol 1 gerak ke airport Bali,amek flight ke Lombok
⁃ Sampai Lombok terus checkin BC Inn Sengigi and dinner

Budget
*Supir Airport transfer 250,000RUP/car
*entrance monkey forest 40,000RUP/pax
*round monkey forest & pasar seni jalan kaki jee sebab dekat dengan hostel
*tiket flight bali-lombok rm70
*checkin hotel lombok 194,000RUP/room

Sedang Gile Waterfall, Lombok
8. 3 Aug 2016
⁃ pagi gerak ke Sedang Gile and Tiu Kelep Waterfall
⁃ Petang terus ke airport amek flight ke KL

Budget
*Supir 2hari di Lombok 353,750RUP/pax

Tips :
# Hotel Kira House,Bali tu dekat jee dengan airport.dalam 10minit jalan kaki.kalau jenis lightpacker boleh jee jalan kaki.kalau tak larat,boleh suruh hotel hantar ke airport.50,000rup per car

# Hotel kat Labuan Bajo better amek Orange Hotel.selesa sangat and dekat dengan jety kapal

# kalau amek pakej Langkahjauh, suruh je Guri tolong arrange untuk ke Bukit Cinta

# kalau nak beli souvenier kat area Ubud, better beli kat area Tegalalang Terrace Paddy tu sebab murah dari kat Pasar Ubud.jangan lupa guna skill tawar menawar

# Hotel2 i mention dalam trip ni sume recomended.strategic, bersih dan staff sangat helpful.

-Supir Lombok Asriel +628175799001
-Supir Lombok Pandu Agung +6285339067685
-Pakej Flores Sailing Trip ig: Langkahjauh. hp: +6281238125357
-Supir Bali Mas Eco +6282333466666

Pulau Rinca

Pulau Padar.Pulau Padar pon kene hiking untuk nampak view cantik camni

Pasar Ubud, Bali

Bagi yang tertarik dengan percutian yang dilalui gadis ini, dan anda juga ingin menikmati pengalaman yang sama, admin ingin cadangkan untuk anda berkunjung ke Lombok pada bulan Mac tahun hadapan. Anda boleh dapatkan tambang penerbangan dengan harga kurang RM450 untuk tiket pergi dan balik, menerusi AirAsia.

-Siakap Keli
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.


Blogger ( 0 ulasan )

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli