Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Olimpik Rio : XOX Tawar Ganjaran RM100,000 Kepada Beregu Campuran Negara Jika Menang Emas

Ditulis oleh Roti Tisu, 17 Ogo 2016
2 ulasan


Kuala Lumpur, 16 Ogos - Ganjaran RM100,000 menanti beregu campuran negara, Chan Peng Soon - Goh Liu Ying, jika mereka berjaya memenangi pingat emas Olimpik yang pertama untuk negara ini esok.

Ganjaran itu ditawarkan oleh Pengendali Rangkaian Mudah Alih Maya, XOX Bhd (XOX).

"Prestasi Peng Soon-Liu Ying ketika ini amat membanggakan negara. Mereka akan mencipta sejarah dan kami akan bersama-sama dengan mereka," kata Pengarah Urusan Kumpulan XOX Datuk Eddie Chai sebagaimana lapor Sinar Online.

"XOX mahu mengajak semua rakyat Malaysia untuk memberikan sokongan semangat dan emosi kepada wira sukan negara ini dalam usaha mereka untuk menempa kegemilangan dan tempat dalam buku sejarah," tambahnya.

Pasangan itu yang berada di tangga ke-11 dunia membuat kejutan apabila mara ke perlawanan akhir dengan menewaskan pasangan nombor enam dunia, Xu Chen/Ma Jin dari China dalam perlawanan peringkat separuh akhir pada Isnin.

Beregu negara itu akan melawan beregu Indonesia, Tontowi Ahmad/Lillyana Natsir dalam perlawanan akhir pada Rabu, 11.30 malam. - Siakapkeli.my

Sumber : Sinar Online
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 2 ulasan )
  1. Kami satu Malaysia menyokong skuad badminton Malaysia, semoga berjaya membawa pingat emas pulang ke tanah air. Ayuh Malaysia !

    BalasPadam
  2. Malaysia Indonesia musuh ketat dalam sukan..tapi rakan karip satu selimut

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "