Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Nak Tengok Perempuan Betul-Betul Cantik? Tengoklah Perempuan Yang Dah Ada Anak

No Comment

Kecantikan seorang wanita amat terserlah apabila mereka belum kahwin, semua wanita kelihatan cantik dan kemas dengan pelbagai hiasan badan.

Perempuan kalau cantik masa bujang tu normal. Tanggungan tiada. Anak tiada. Paling2 sakit kepala memikir tentang 'boyfriend' atau pening kepala memikirkan kemana pula lokasi untuk pergi bercuti.

Kalau kita semua hendak tengok perempuan itu betul-betul cantik atau tidak, tengoklah perempuan yang sudah mempunyai anak, yang sudah menjadi ibu.

Kenapa perlu tengok perempuan yang sudah menjadi ibu? jom saya terangkan.

Kalau nak tengok perempuan tu betul cantik ka tidak. Tengok yg dah ada anak. Yg dah jadi mama..
Sbb apa..? Ok... Let me tell you.
A mother.

A MOTHER

✅ Badan pernah jadi expand mengalahkan gajah bunting, hidung jadi macam gobuk, paha macam kaki gajah, perut bermacam design mengalahkan kain batik. Tetapi masih boleh maintain slim selepas beranak.

✅ Beside hectic work schedule, stress tahap gaban, masalah dunia yang sentiasa tidak adil, apabila pulang ke rumah mereka masih boleh melayan anak dengan penuh kasih sayang.

✅ Kepala pusing, headache, demam teruk, tetapi mereka masih gagah bangun tengah malam buat susu anak.

✅ Penat macam mana sekali pun, tetapi mereka masih boleh alert semasa tidur. Terpaksa tidur-tidur ayam. Tidur pun tak boleh bebas sebab bimbang baby kena onsit.

✅ Multitasking. Boleh buat double triple job untuk isi perut-perut si kecil di rumah.

✅ Beside all the stress from work/friends/collegue etc, but can still appear beautiful, nice and sweet.

✅ Anak-anak terurus walaupun sibuk dengan urusan office dan house chores.

Sebenarnya menjadi ibu ini bukan susah mana pun. Get pregnant and after 9 months, there you are, CONGRATULATION! You are a mom! But that's not it, di situlah kehidupan bermula.

Part raising a child itu yang mencabar. Sebenarnya tak susah pun, mencabar yes, but that is what we call life. Sebab I believe setiap anak ada rezeki masing-masing. God will not give you a baby if He know that you are not capable of raising a child. So, jangan takut untuk menjadi ibu. Penat memang penat, but it's all worth it.

Belum ada anak, cantik, menawan, terurus dan macam-macam lagi, semua orang boleh buat. Tetapi untuk tampil cantik dan kemas saja selepas sudah ada anak, belum tentu orang boleh buat.

To Gorgeous Mother out there and to all the single mother out there, SALUTE!

SUMBER

- Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.


Blogger ( 0 ulasan )

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli