Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Nak Tahu Kenapa Gambar Artis Tetap Cantik Biarpun Tanpa Mekap? Ini Rahsianya


Dimana ada beg tangan wanita, disitu ada peralatan mekap.

Ya, mekap dan wanita tidak boleh dipisahkan kerana mereka adalah senjata utama wanita untuk tampil lebih yakin dan cantik terutamanya di dalam gambar.

Tetapi bagaimana sekiranya anda tidak memakai mekap dan tertinggal alat mekap anda, dalam masa yang sama anda benar-benar perlu mengambil gambar selfie?

Satu sahaja yang boleh diungkapkan. Ianya musibah besar buat kaum hawa. Tanpa mekap yang sempurna, sukar untuk mendapatkan gambar selfie yang cantik.

Tapi jika dilihat kepada gambar dibawah ini, Ayda Jebat masih lagi kelihatan cantik biarpun dia tidak memakai sebarang mekap. Apa rahsianya?

Telefon yang mempunyai kamera selfie yang gempak? Memang benar kerana Ayda Jebat menggunakan telefon terbaru keluaran OPPO iaitu OPPO F1. Tetapi disebalik telefon OPPO F1, ada ramuan rahsia yang menjadikan gambar Ayda Jebat ini kelihatan sempurna.

📷📱 Kadang-kadang bila nak keluar ada hari malas nak makeup sangat. Konon beauty without makeup la.. Bila selfie, upload kena letak hashtag #nomakeup #nofilter #nakedface & #like4like ! Ching! Ada jugak yang tak makeup taknak selfie! Kenid ada cara..😛 . OPPO F1 8-Megapixel Kamera Depan dengan Beautify Mode boleh feloles & jimat banyak! Jimat makeup, jimat masa & jimat storage takyah selfie sampai beribu sebab satu dua snap memang confirm cun melecun glossy glossy. Yang penting! Hati mesti bersih putih cun so gambar pun bertambah seri gebu macam budak dalam gambar tu. Ceh! Angkat bakul. Perempuan dan makeup berpisah tiada! Mata biru laut china selatan. Wekk..😛 . Beli OPPO F1 dari www.oppostore.com.my sekarang tau! Sebab stock habis pun laju macam F1! @oppomalaysia 🙈 . #AydaJebat #OPPOF1 #MySelfieExpert #SelfieExpert #OPPOMalaysia #PencuriHati #Aydahadaoppof1
A photo posted by Ayda Jebat (@aydajebat) on


Jawapannya adalah Beautify 3.0 yang didatangkan sekali bersama telefon OPPO F1. Secara ringkasnya Beautify 3.0 adalah sebahagian dari telefon OPPO F1 yang boleh diibaratkan sebagai pengganti alat mekap anda.

Dengan kombinasi kamera 8.0 megapiksel di hadapan, arahan suara, dan Beautify 3.0, OPPO F1 menjadi alat yang sempurna untuk berselfie.

Perbezaan gambar yang telah dipertingkatkan dengan Beautify 3.0
Dengan adanya Beautify 3.0 juga, anda tidak perlu risau lagi jika tidak memakai mekap. Beautify 3.0 dengan bijaknya akan menjadikan wajah anda tetap berseri di dalam gambar selfie.

Lihat pula gambar Nora Danish di bawah ni. Tetap cantik mulus walaupun sebarang mekap di muka.


Jika diperhatikan betul-betul gambar ini sebenarnya menggunakan filter yang didatangkan bersama aplikasi kamera di dalam telefon OPPO F1.

Ini bermakna anda tidak perlu memuat naik ke media sosial untuk menggunakan filter. Cuma perlu pose di depan kamera, snap gambar dan pilih pelbagai filter yang anda mahukan secara terus di telefon OPPO F1.

Bercakap pasal snap gambar, OPPO F1 juga turut didatangkan dengan fungsi 'Flash Screen' yang mana akan membantu selfie anda kelihatan lebih terang jika dirakam di bilik kurang cahaya. Bijak kan?



Bukan itu sahaja, OPPO F1 juga turut mempunyai beberapa ciri unik lain yang pasti akan membuat anda kagum. Jadi, untuk mengetahui lebih lanjut telefon pintar OPPO F1, anda boleh layari http://www.oppo.com/my/smartphone-f1/.

Dan sekiranya berminat untuk membeli telefon OPPO F1, anda boleh menempah dengan mudah menerusi laman web rasmi OPPO Malaysia di http://www.oppostore.com.my/products/F1/.


Jom lihat beberapa foto hasil dari selfie dengan OPPO F1 dengan menggunakan pelbagai filter dan mod beautify.




Cantik kan?

Ada satu lagi berita baik untuk anda semua. Sekiranya anda mahu mencuba nasib untuk mendapatkan telefon OPPO F1, OPPO ada menganjurkan satu peraduan khas. Caranya mudah sahaja, cuma perlu share video, tag rakan yang suka berselfie dan isi slogan.

Nak tahu lebih lanjut? Layari https://www.facebook.com/notes/oppo/oppo-f1-give-away-terms-and-conditions/475107909356689.

Pastikan anda cepat kerana tarikh tutup peraduan ini adalah pada 10 Februari ini jam 10 malam!

Last sekali, jom tonton Nora Danish berselfie dengan OPPO F1.
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.


Blogger ( 0 ulasan )

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli