Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

JKM Tampil Beri Jawapan Berkenaan Gambar Pekerja Kaunter Didakwa Kononnya 'Bentak' Dan Cakap Kasar,

Ditulis oleh firdausishak, 16 Jan 2016

Berikutan tersebarnya sekeping gambar yang mendakwa seorang pekerja kaunter di pejabat Jabatan Kebajikan Masyarakat(JKM) yang dikatakan bercakap kasar seolah-olah banyak kerja dengan seorang pembekal.

Menurut  pengadu yang dikenali sebagai Roslinda itu, dia dikatakan hendak berjumpa dengan bos besar JKM, tetapi menerima layanan sedemikian dan pekerja berkenaan baring (letak kepala atas meja) selama 10 minit dan baru hubungi bos selepas itu.


Kerana penyebaran gambar ini, pihak JKM melalui laman Facebooknya telah tampil menjawab perkara berkenaan.

Menurut JKM, kakitangan yang gambarnya disebarkan itu merupakan seorang pekerja OKU fizikal dan merupakan pekerja sementara yang menerima latihan perantis.

Kakitangan tersebut juga dikatakan tidak sehat sehingga beliau tidak selesa, walaubagaimanapun, kakitangan tersebut telah dinasihatkan untuk tidak mengulangi perkara tersebut.Rumusan:

— Penama adalah OKU
— Penama nafi berbuat demikian
— Tiada rekod pembekal yang berurusan di pejabat itu dalam tempoh November 2015
— Tukang viral telah menutup akaun Facebook

Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 1 ulasan )
  1. Benar tiada yang sempurna, OKU mahupun yang sempurna kakitangannya atau akalnya. Namun sebagai pekerja di front desk, banyak aspek perlu dikira. Saya sendiri berkerja didalam bidang Customer Services. Sama ada mengandung, sakit, penat dan banyak kerja yang lain saya sering diingatkan bahawa pelanggan adalah utama.

    Kerana itu, seseorg yang diletakkan sebagai front desk bagi syarikat, atau jabatan perlulah yang perlu mesra rakyat. Sebagai majikan banyak yang perlu dititikberat. Benar, pegawai OKU itu juga manusia biasa, ada penat dan sihatnya namun pelanggan tidak mahu tahu itu semua, janji perkhidmatan lancar.
    Barulah hal kecil² mereka boleh tolak ansur.

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "