Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Jawapan 'Menusuk Kalbu' Dari Dato Seri Vida Mengenai Permintaan Supaya Taja Belajar

Ditulis oleh firdausishak, 8 Jan 2016

Berikutan menjadi viral status-status dilaman sosial yang meminta supaya Pengasas Vida Beauty, Dato Seri Dr Hasmiza Othman atau lebih dikenali dengan nama Datuk Vida menaja pelajar untuk sambung belajar, akhirnya jutawan kosmetik terkenal berkenaan tampil memberi jawapan.

Menurut Dato Vida yang terkenal dengan tagline produknya, "Qu Puteh, Qu Puteh Barulah Puteh", begitu ramai yang meminta derma dan sumbangan supaya beliau menaja pelajar menyambung pelajaran, namun baginya ada perkara yang lebih bermanfaat.

"Contoh, kalau taja seorang pelajar sambung belajar, kos yang diperlukan adalah RM50,000 tapi hanya seorang yang mendapat manfaat"

"Jika RM50,000 itu diberikan kepada rumah anak yatim, betapa bermakna untuk kegunaan anak-anak kecil ini, lebih 500 orang nak makan 5 bulan pun boleh, satu lagi, kejayaan bermula masa saya belajar."

"Masa saya berlajar dahulu, saya berniaga, berdagang, tambah duit poket, kadang-kadang saya lakukan 3 kerja dalam satu masa, siap kerja kilang lagi," kata Datuk Vida di dalam akaun Instaram miliknya.

BACA: 3 Tips Hebat Yang Diguna Pakai Oleh Tiga Jutawan Ini Membuatkan Mereka Berjaya

Beliau juga memberitahu bahawa dia juga mencari sumber untuk menampung perbelanjaannya, tetapi semua usaha dan ikhtiarnya itu membuka mindanya lebih kreatif dan lebih banyak merancang.

"Sekarang berkat usaha itu, saya mampu miliki apa yang diidamkan, maaf jika terasa, sekadar berkongsi," tulis Datuk Vida menamatkan statusnya. - Siakapkeli.my

Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 2 ulasan )
  1. Anas Suhaimi, sy paham mksud awk.. ada btol nye..

    BalasPadam
  2. QU TOLAK, QU TOLAK sbb TATAK UNTUNG, TATAK GLAMOR

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli