Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Dilabel 'Orang Kaya Bodoh', Datuk "Terlajak Laris" Mengamuk di Instagram

Ditulis oleh Roti Tisu, 10 Jan 2016


Pemilik rangkaian produk D'Herbs Terlajak Laris, Datuk Aliff Syukri meluahkan rasa marah dan kecewanya apabila di digelar "Orang Kaya Bodoh".

Aliff meluahkan perkara itu menerusi satu gambar yang dimuat naik di laman Instagramnya.

Gambar yang dimuat naik itu memaparkan perbezaan antara "Sembilan Melayu Terkaya di Malaysia" dan Alif serta pemilik produk kecantikan Qu Puteh, Datuk Seri Dr Hasmizah Othman.

Aliff berkata, tindakan pembuat gambar tersebut keterlaluan dan meminta agar dalang disebalik penyebaran gambar itu supaya tampil ke hadapan.

Kadang-kadang tak semua benda yang kita lakukan org faham dan itu konsep program tv tak payah nak menghukum kami bodoh bagai lah.  Kalau awak bijak sangat tampilkan diri. Tak payah nak buat kenyatan macam ni,” luahnya di kapsyen gambar terbabit.

Gambar tersebut dipercayai mempunyai kaitan dengan sebuah program "Terlajak Puteh Nampak" yang mengisahkan kejayaan pemilik produk kecantikan dan kesihatan di Malaysia.

Program tersebut dikendalikan oleh Datuk Aznil Hj Nawawi. - Siakapkeli.mySekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 1 ulasan )
  1. Dia gunakan harta dia. Dia buat rumah besar² untuk diri sendiri. Bodoh dimata orang kerana apa? Hanya kerana dia dipilih untuk masuk TV dan perlihatkan harta dia ke? Itu harta dari titik peluk dia.
    Bukan dia makan duit rakyat. Duit dia.
    Nak kata dia tak menderma, tak juga sbb dia mendidik anak untuk hidup bersama anak yatim, sama la Dato Vida tu, dia pn tak nak perlihatkan kekayaannya tp niat dia hnya nak bagi semangat pd anak muda skrg untuk cari peluang dan tingkatkan diri tanpa kira penat. Dato alif tu umur muda, siapa sangka dah jutawan. Itu suma sebagai pemangkin semangat. Jangan dinegatifkan sesuatu yang positif.

    Nawaitu org kita suka nak membaca, bagaiman nawaitu kita sendiri? Pernah ditanya diri sendiri?

    BalasPadam

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "