Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

"Wahai KTMB" - Luahan Hati Pengguna Setia Perkhidmatan Komuter

2 ulasan

Berikutan kenaikan pelbagai harga pada masa kini, ramai rakyat terpaksa mengambil pelbagai inisiatif untuk mengurangkan beban mereka di dalam kehidupan seharian.

Dengan kos yang semakin meninggkat, pelbagai kemudahan yang ada contohnya pengangkutan awam pun nampaknya harga semakin naik contohnya tol, tambang bas, tambang LRT, tambang ERL, Komuter dan lain lain lagi.

Seorang pengguna Facebook bernama Nieta Shairi meluahkan rasa tidak puas hatinya dengan pekhidmatan di kaunter komuter KTM yang disifatkannya sebagai tidak cekap sedangkan KTMB mengalakkan penggunanya menggunakan perkhidmatan  Touch&Go.

Jom kita baca luahan beliau.

Wahai KTM Berhad,

Kalau rasa tidak mampuuntuk upgrade Touch&Go machine, jangan galakkan 'passenger' pakai Touch&Go.

Kalau rasa malas handak 'upgrade' sistem perjalanan, jangan naikkan harga tambang.

Pilihan awak utk penumpang, kalau pakai Touch&Go, harga tiket lebih murah berbanding beli tiket di kaunter. 'Obviously' akan pilih yg lebih murah kan? Tapi kenapa tak tambahkan mesin Touch&Go?  

Bila nak beli tiket, 1 kaunter sahaja buka, kaunter lain tutup. Apa function kaunter yang tutup tu di waktu kemuncak?

Awak naikkan harga bukan calang2. Sampai 100%! Kalau service awak tip top mcm Rapid, sy tak kisah bayar mahal. Tapi service awak lembab mengalahkan kura2 berlumba dengan arnab dalam cerita kanak2.

Page official FB awak pun last update 2012. Dalam website awak xde satu pun option utk passenger complaint service awak. Takut la tuuu sebab mmg tau banyak complaint kan kan kan???

Nak naikkan harga perkhidmatan, awak tingkatkan la dulu kecekapan perkhidmatan awak tu. Barulah passenger tak merungut bayar mahal. Barulah rasa berbaloi bayar mahal.

Sy tak marah tp kecewa dgn service awak. Asek delay je. Problem itu problem ini. Pang nak???

Sekian luahan hati penumpang dari tambang harga RM5.60 kepada harga RM7.20 sehari utk perjalananan 8 stesen yg memakan masa antara 30min-1jam. - Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.


Blogger ( 2 ulasan )
  1. Macai dont forget ar to pangkah dacing next PRU..congrats

    BalasPadam
  2. tol lebuhraya pun sama. konon nk perjalanan lebih lancar dengan penggunaan t&g sepenuhnya tapi nk topup pun susah. cakap je la nk kurangkan kos overhead, nk untung lebih

    BalasPadam

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli