Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Rai Majlis Baby Shower, Makan Dalam Pampers Ganti Pinggan, Apa Kata Netizen?


Tersebar di laman sosial beberapa keping gambar yang menjadi viral di laman sosial Facebook memaparkan beberapa orang indiividu di dalam sebuah majlis 'baby shower' yang menggunakan lampin pakai buang budak sebagai ganti pinggan.

Gambar berkenaan menjadi buah mulut dan kritikan para pengguna media sosial di Malaysia di mana mereka mengatakan mereka yang terlibat di dalam majlis ini mengamalkan gaya hidup hipster yang keterlaluan.



Gambar yang dimuatnaik di Instagram berbunyi "No plates today! Fine dining in nappies at @a*****ann's baby shower," itu menujukkan makanan seperti kek dipotong dan diletakan di dalam pampers pengganti pinggan dan di makan, gelinya!

Gambar-gambar tersebut telah mengundang pelbagai reaksi dari pengguna media sosial.



Berikut adalah reaksi pengguna media sosial.

"Jadi pengotor skit dah lah.. ada plak feel nk mkn dlm tu.. Kenapa tak beli tandas baby yang kecik tu je lgi rare" kata Reen Rose .

"Baby shower la sgt, apa moralnyer majlis tu? Mana ajaran dan adab islam dlm raikan kesyukuran rezeki zuriat yg Allah bg?..Kesian pd kaum2 ini, tlalu ikut trend, tnpa sedar trend tu yg d agungkan oleh bukan agama Islam,..Awal pendidikan anak sudah pun mnyimpang..nauzubillahiminzalik.." kata Ummu Hanani Nasuha.

"Tak tergamak pulak nak makan dalam pampers walaupun pampers belum guna...hmm..jagalah etika wahai ibu mengandung.sedih dengan ibu2 mengandung skrg yg suka ikut bnda yg islam larang," kata Lolipop Coklat.

"Adoiii..mcm² prgai manusia skrg ni... Lpas ni buatlh plok parti letak makanan atas tuala wanita plak.. Huhuhu," kata Azami Amie Ganu.

"Idea yang pelik tapi telah mencemarkan nilai makanan yang dihidangkan... walaupun mahukan perbezaan tetapi jgnlah sampai mengetengahkan idea yg bertentangan dgn nilai2 Islam, Islam itu Indah!," kata Arina Sophia. - Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.


Blogger ( 0 ulasan )

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli