Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Kisah Toyota Estima Hitam Angkut Bawa Lari Stroller Bayi Jadi Viral

No Comment


Klang - Satu perkongsian dari seorang pengguna Facebook, Carmieylla Zulkifli yang menceritakan kisah sebuah kereta Estima bewarna hitam membawa lari stroller bayi adiknya menjadi viral di laman Facebook.

Secara ringkasnya, Carmieylla berkata kereta Estima hitam tersebut secara tiba-tiba muncul dan mengambil stroller kosong yang ditinggalkan berhampiran kereta.

Carmieylla berkata pada zaman kini, perasaan 'paranoid' terlebih adalah penting lagi-lagi pada masa kini.

Perkongsian dari Carmieylla itu mendapat lebih dari 7,000 shares.

Ikut perkongsian penuh dari Carmieylla :


Please read, please share.

Aku share creta ni, bukan niat nak salahkn or memalukan sape2. Tp utk kita sama2 (terutamanya parents), utk lebih berhati2 bila bawa anak2/ budak2 keluar zaman skrg.

Incident ni baru je jadi dlm 1 minggu lepas, kat shopping mall Klang. Adik aku, bini dia & anak dia umur 8 bulan keluar cam biasa, spending weekend together. As usual, shopping mall tu mmg sentiasa ramai org pun. So time nak cari parking, mmg la maha seksa kan. Round punya round, dapat la parking. Which mmg betul2 depan pintu masuk. Take note: Mmg amai org dok lalu lalang situ ye! (Org bleh nmpk kita, kita pun bleh nampak org).

Dah parking tu, adik aku ni turun kreta bukak bonet blkg nak keluar kan stroller baby dia tu. Dah setup stroller tu, die letak tepi kreta dia tapi belah dpn. Pastu gi blk kt kreta & siap sedia nak angkat anak dia masuk dlm stroller. (Bini nya tgh buatkan susu anak time ni).

Br beberapa langkah adik aku jln menuju kt kreta, dgn tiba2 & sepantas kilat ada 1 kreta estima black stop & blok dpn kreta dia. Sorang laki turun, and terus tarik & angkut stroller adik aku msk estima tu. Pastu blah dgn speed laju bak cheetah! And ofcos kita sedia tau…dorang bukan la niat nk curi stroller kot!! Allahuakhbar!!

So parents out there, zaman skrg mmg lg bgs jadi telebih paranoid even xde apa2! Being paranoid can be one of the safety measures to prevent this life-threatening incident from happening!

Adik aku almost hilang anak dia. The ony son! I almost lost my nephew & mak aku smp ke hari ni still x boleh sebut & cakap psl hal ni kat umah. In fact, kat umah nobody talked about it back home. We just did what we had to; leave it to the police.

Alhamdulillah, we can never thank you & sujud syukur kehadap Illahi for this protection. Frightening episode cmni bleh jadi dlm sekelip mata di tmpt yg open & x penah kita sangka! And yes, it also happened di siang hari! May Allah keep our children safe. Ameen. Kita sama2 doa, insyaAllah.

- Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.


Blogger ( 0 ulasan )

Facebook ( comments)

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli