Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Bomba Selamatkan Kanak-Kanak Tersekat di Mesin Urut Kaki

Ditulis oleh Roti Tisu, 27 Nov 2015


SEREMBAN, 22 Nov: Ibu bapa seorang kanak-kanak perempuan berusia 6 tahun terpaksa meminta bantuan dari Jabatan Bomba dan Penyelamat apabila rambut anak mereka itu secara tidak sengaja terikat pada sebuah mesin mengurut kaki.

Memetik laporan dari NST, mangsa sebelum itu menggunakan mesin tersebut di rumahnya di Kampung Gadong di sini pada jam 11.34 pagi.

Difahamkan juga, gadis berkenaan telah membongkok untuk mengambil sesuatu di atas lantai apabila rambutnya tersekat di mesin tersebut.

Pegawai Kanan Bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Seremban 2, Md Munawir Md Yusoff berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 11.49 pagi dan enam anggota tiba di tempat kejadian 16 minit kemudian.

"Ibu mangsa cuba untuk menguraikan rambut anaknya itu sebelum mendapatkan bantuan. Selepas 15 minit, usaha mereka masih lagi tidak berjaya, oleh itu mereka meminta bantuan dari balai.", kata beliau.

Menurut Munawir juga, pihaknya tidak memotong rambut kanak-kanak tersebut dan berjaya menguraikan rambutnya tanpa sebarang kecederaan. - Siakapkeli.my

Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli
" "