Bacaan
Hangat
Terkini
Viral

Lapan Murtabak Dan Apam Balik Paling Sedap Dan Trending Di Indonesia


Jika anda melawat ke negara seberang Indonesia, rugi jika anda tidak mencuba murtabak dan apam balik di sana yang sememangnya sedap dan pelbagai.

Makanan yang akan kami kongsikan ini bukan sahaja menjadi kegilaan dikalangan penduduk tempatan malahan dari pelancong terutamanya dari Malaysia dan Singapura kerana ia merupakan makanan bagi tiga negara ini.

Cuma yang membezakannya ialah keunikan dan citarasa yang ditambah dan diubahsuai sepaya menjadi lebih sedap dan cantik.

1. Tan Yuan Desserts, Tanjung Duren


Tan Yuan memang meriah dengan kunjungan orang ramai ke retorannya yang terletak di Jl. Tanjung Duren Raya No. 71, Tanjung Duren, Jakarta.

Restoran ini terkenal dengan Asian Dessertsnya, terutama Red Velvet Mini martabak dengan Nutella & Marshmallow toppings!.

2. Martabak(Apam) Ngiler, Tangerang


Apam balik yang sudah pasti menjadi kegilaan ramai orang terutamanya wanita.Terletak di Ruko Mutiara Karawaci, Jl. Mutiara Raya Blok A No. 33, Karawaci, Jakarta bersebelahan All Fresh Alam Sutera.

Restorannya kecil tetapi cantik dan tersusun. mereka menyediakan apam balik yang menjadikan Rerrero Rocher sebagai topping!

3. Murtabak Kari Palembang


Pasti kita pernah mencuba makanan ini di Malaysia. Tetapi di Indonesia roti cicah kari ini menjadi kegilaan di sana.

Roti kari yang dipanggil Martabak Kari Palembang disediakan dengan tekstur yang lembut dan karinya adalah kari asli Indonesia terletak di Jl. Biak 29C, Roxy, Jakarta.

4. Holland Martabak Terang Bulan, Kelapa Gading


Nah Holland Martabak Terang Bulan memang terkenal sekarang di sana. Restoranya terletak di Jl. Boulevard Selatan Kelapa Gading , Kelapa Gading, Jakarta Indonesia, Kelapa Gading, Jakarta sentiasa dipenuhi oleh orang ramai.

Mereka menyediakan apam atau murtabak yang sedap-sedap,terutama Red Oreo Cream Cheese!! hebatkan.


5. Martabak Favourite, Rawamangun

Murtabak yang rupanya hampir sama dengan murtabak di Malaysia ini sememangnya terkenal di sini. Terletak di Jl. Balai Pustaka, Rawamangun, Jakarta, murtabak yang dihasilkan sungguh sedap manakala bahan-bahan dalamnya begitu terasa apabila dimakan,


Mereka menyediakan pelbagai murtabak dan juga apam balik yang begitu sedap.

6. Apam Blackpool, Gandaria


Anda semua pernah try apam bewarna hatam? apam balik yang paling metal. ada dalam pelbagai perisa seperti Blackforest Cream Cheese Oreo. Terletak di Jl. Gandaria 1 No. 47, Gandaria, Jakarta.

7. Apam Ganteng, Gading Serpong


Kalau dalam bahasa Indonesia Ganteng bermaksud kacak!!! Apa sebenarnya yang kacaknya pada apam balik ini? kalau datang ke Jakarta anda mesti cuba untuk mengetahui apa kehebatannya dan apa yang kacaknya.

Untuk lebih lanjut klik SINI

8. Apam Andir.


Inilah Murtabak dan apam balik yang paling terkenal di Bandung. Ramai yang memuji keenakan murtabak dan apam di sini. Yang pasti jika ke restoran ini anda wajib memesan MARTABAK TARO KEJU! atau…


MARTABAK PANDAN JAGUNG KEJU! PECAH

Terletak di Alamat: Jl. Jendral Sudirman No.413

No Telp: (+6222) 6015386

- Siakapkeli.my
Sekiranya anda berminat untuk jimatkan kredit telefon anda boleh tekan sini.
Blogger ( 0 ulasan )

Sedang Hangat

©2014 Siakapkeli